03-06-2009

Duurzamer varkensvlees bij keur van slagers

Milieubewuste consumenten kunnen voortaan met een gerust hart hun tanden zetten in varkensvlees. Een kleine honderd van de ruim vijfhonderd Keurslagers in Nederland gaan duurzamer varkensvlees verkopen.

De slagers, die te herkennen zijn aan een milieukeurmerk, kopen het vlees van Nederlandse varkensboeren, die op hun beurt het voedsel voor de dieren inkopen van een co÷peratie van gezinsboeren in Brazilië.

Certificaten moeten garanderen dat het gaat om sojateelt zonder uitbuiting van personeel en zonder ontbossing. Een woordvoerder van Solidaridad, een organisatie die zich inzet voor betere leefomstandigheden in Zuid-Amerika, zegt dat de deelnemende slagers qua duurzaamheid voorlopen op de supermarkten. Ook de Stichting Natuur en Milieu en de Stichting Doen maakten dit initiatief mogelijk.

bron: nu.nl

« TerugDigitaal briefpapier

Gebruik voor je briefpapier FSC papier, dat is er tegenwoordig in diverse soorten, kleuren en gramgewichten. Of laat je briefpapier in Word namaken, zodat je het briefpapier ook digitaal kunt gebruiken. Bijkomend voordeel; bij digitaal factureren ligt het percentage betalingen dat binnen de termijn voldaan wordt met 79 procent hoger dan bij facturen die per post worden gestuurd (69 procent).


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
Duurzaam Marketing
©2024 copyright & design by Dare to Design*