03-06-2009

Duurzamer varkensvlees bij keur van slagers

Milieubewuste consumenten kunnen voortaan met een gerust hart hun tanden zetten in varkensvlees. Een kleine honderd van de ruim vijfhonderd Keurslagers in Nederland gaan duurzamer varkensvlees verkopen.

De slagers, die te herkennen zijn aan een milieukeurmerk, kopen het vlees van Nederlandse varkensboeren, die op hun beurt het voedsel voor de dieren inkopen van een co÷peratie van gezinsboeren in Brazilië.

Certificaten moeten garanderen dat het gaat om sojateelt zonder uitbuiting van personeel en zonder ontbossing. Een woordvoerder van Solidaridad, een organisatie die zich inzet voor betere leefomstandigheden in Zuid-Amerika, zegt dat de deelnemende slagers qua duurzaamheid voorlopen op de supermarkten. Ook de Stichting Natuur en Milieu en de Stichting Doen maakten dit initiatief mogelijk.

bron: nu.nl

« TerugMaak Google zwart

Een normaal computerscherm verbruikt bij een wit scherm, zoals bij Word en Google, ongeveer 74 watt per uur. Bij een zwarte achtergrond is dit 59 watt. 
Als iedereen de achtergrondkleur van Google zwart zou maken, zou er 750 megawatt uur per jaar worden bespaard. Gebruik daarom www.blackle.com.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
Duurzaam Marketing
©2022 copyright & design by Dare to Design*