12-01-2009

Googelen slecht voor het milieu

Twee zoekopdrachten uitvoeren op Google kost net zo veel energie als het koken van water voor een kop thee. Beide acties leveren 7 gram koolstofdioxide op. Dat blijkt uit onderzoek aan de Amerikaanse universiteit Harvard.

Google laat in een verklaring weten het probleem serieus te nemen en dat het energiegebruik per Google-zoekopdracht 'minimaal' is. Ook geeft het bedrijf op zijn website aan dat 'één kilometer autorijden gelijk staat aan 1.000 google-zoekopdrachten'. Google zegt de meest efficiente datacentra in de wereld te hebben. De zoekgigant doet erg geheimzinnig over de locatie van deze centra. Ook doet het bedrijf geen uitspraken over de grootte van hun zogeheten ecologische voetafdruk.

Eerder werd al eens uitgerekend dat wereldwijd 8,3 megawatt uur bespaard zou kunnen worden als de homepage van Google zwart zou zijn in plaats van wit. De site Blackle.com werd daarop in het leven geroepen, een zoekmachine die gebruik maakt van Google, maar waarvan de achtergrondkleur zwart is.

bron: nu.nl

« TerugGeef iemand een ezel cadeau

Oxfam heeft goede doelen omgezet in tastbare producten. Koop bijv. een geit voor een papoea gezin, of een geef een training aan boeren in Peru. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze bieden het aan. Als donatie aan de wereld.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
Duurzaam Marketing
©2024 copyright & design by Dare to Design*