01-06-2001

Gulpener: Bier met milieukeurmerk

Gulpener is de eerste en enige brouwerij met een milieukeurmerk voor al haar bieren. De Gulpener Bierbrouwerij is in Nederland 'de grootste van de kleine brouwerijen' met een traditie die terug gaat tot 1825.

Gulpener streeft ernaar om haar bieren zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren en hierbij gebruik te maken van grondstoffen die van eigen bodem komen en milieuvriendelijk geteeld zijn. Al de grondstoffen die Gulpener gebruikt (gerst, tarwe, rogge, spelt en hop) worden met een zo laag mogelijke milieubelasting door boeren uit haar directe omgeving geteeld, als het kan met het Agro Milieukeur.

In juni 2001 publiceerde het bedrijf het Ambitiestatement 'Verbond met de Natuur'. Daarin geven de werknemers van de Gulpener Bierbrouwerij aan dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een leidend beginsel is voor het handelen van de brouwerij met als doelstelling de lekkerste bieren te brouwen.

bron: productmilieu.nl

« TerugGeef iemand een ezel cadeau

Oxfam heeft goede doelen omgezet in tastbare producten. Koop bijv. een geit voor een papoea gezin, of een geef een training aan boeren in Peru. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze bieden het aan. Als donatie aan de wereld.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
Duurzaam Marketing
©2022 copyright & design by Dare to Design*