07-06-2010

Milieu houdt jongeren meer bezig dan crisis

Dat blijkt uit de in juni 2010 gepubliceerde resultaten van een onderzoek onder duizend jongeren in opdracht van het Wereld Natuur Fonds. Onderzoeksbureau De Vos & Jansen ondervroeg de jongeren over hun eigen toekomst, het begrip duurzaamheid en hun bereidheid bij te dragen aan een duurzamer Nederland.
Driekwart van de ondervraagden vindt dat er in Nederland geen natuur meer mag worden opgeofferd aan de aanleg van wegen of andere infrastructuur. Slechts 10 procent vindt Nederland duurzaam genoeg.

Duurzaam

Van de jongeren is 43 procent bereid om als volwassenen bij te dragen aan een duurzame samenleving. Ze noemen bijvoorbeeld de aanschaf van duurzaam geproduceerde goederen (59 procent) en minder autorijden (55 procent).
Bijna driekwart van de ondervraagden vindt dat vooral de overheid verantwoordelijk is voor de toestand van natuur en milieu.

Afval

Veel jongeren proberen nu al bij te dragen aan duurzaamheid: 80 procent geeft aan afval netjes weg te gooien en bijna de helft zegt zuinig te zijn met energie en water.
Over het algemeen zijn vrouwen meer bezig met de natuur dan mannen en staan ze positiever tegenover ontwikkelingen in duurzaamheid.

bron: nu.nl

« Terug



Digitaal briefpapier

Gebruik voor je briefpapier FSC papier, dat is er tegenwoordig in diverse soorten, kleuren en gramgewichten. Of laat je briefpapier in Word namaken, zodat je het briefpapier ook digitaal kunt gebruiken. Bijkomend voordeel; bij digitaal factureren ligt het percentage betalingen dat binnen de termijn voldaan wordt met 79 procent hoger dan bij facturen die per post worden gestuurd (69 procent).


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:




Duurzaam Marketing
©2024 copyright & design by Dare to Design*